luni, 24 ianuarie 2011

Dăruind vei dobândi

                                În cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară,Școala noastră a încheiat un Acord de Parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 din Oradea (director Lucia Popa ). Intermediarii acestui acord sunt prof. Călinescu Anca si prof. Lucreția Doble.  
                                  Pornind de la faptul că dizabilitatea trebuie văzută ca o alta stare a normalității, elevii clasei a V -a i-au vizitat pe cei din clasa a IV-a de la C.S.E.I.,Oradea.Punând umăr la umăr ,voluntarii și beneficiarii au pregătit un carnaval al legumelor realizand figurine haioase. Într-o altă întâlnire, care s-a desfășurat tot la C.S.E.I., Oradea, rolurile voluntarilor și ale beneficiarilor s-au inversat, de data aceasta cei din acest Centru învățându-ne pe noi să realizam picturi de icoane pe sticla. Pentru că ne aflam în pragul marii sărbători a Nașterii Domnului și noi am confecționat din hartie scena minunată din Betleem încununând totul cu colinde. La fiecare acțiune pe care ne-am propus-o în cadrul acestui Acord de Parteneriat ,voluntarii din clasa a V-a din școala noastră pornesc cu mult entuziasm convinși fiind că ,,Oamenii diferiți trebuie respectați nu tolerați; valorizați nu marginalizați; integrati nu excluși". Așa cum spunea și marele Steinhardt ,,Dăruind vei dobandi", și la nivel de școala elevii s-au arătat sensibilizați cu privire la situația dificilă în care se află colegii lor afectați de lipsa de alimente, astfel că au demarat în noiembrie o acțiune de strângere de legume pe care apoi le-au daruit unor eleve din clasele a VII-a respectiv a VIII-a.
                                Mulțumim tuturor celor care răspund de fiecare dată cu inima deschisă la acțiunile desfășurate în sprijinul semenilor lor, nu în ultimul rând o amintim și pe d-na director Elena Arvai, care ne-a aratat tot sprijinul de fiecare data. (prof.Calinescu Anca)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu