joi, 3 martie 2011

Februarie, luna iubirii

„Good morning to you, valentine;
Curl your locks as I do mine-
Two before and three behind.
Good morning to you, valentine.”

În ultima vreme, Ziua Sfântului Valentin (patronul protector al dragostei) sau Ziua îndrăgostiţilor, a fost adoptată şi pe meleagurile româneşti, deşi, poporul nostru are o asemenea sărbătoare populară, Dragobetele.
Pentru a marca ambele sărbători dedicate iubirii, ne-a, pregătit din timp, realizând o frumoasă expoziţie de felicitări de dragoste şi desene având aceeaşi temă şi un program artistic în care micii artişti ai şcolii coordonate de dna director, prof. Arvai Elena, sub îndrumarea dnei profesor Puştea Delia, au recitat poezii de dragoste în limba engleză, au prezentat o abordare modernă a piesei „Romeo şi Julieta” şi au citit în limba engleză istoricul Sfântului Valentin. Apoi, îndrumaţi de dnele profesor Jurcuţ Alina şi Călinescu Anca, elevii au pus în scenă un moment din piesa „Five o’clock” a marelui nostru scriitor I.L.Caragiale şi au cântat melodii populare de dragoste, dedicate sărbătorii de Dragobete.
Sărbătoarea închinată iubirii s-a încheiat cu o agapă creştinească la care au participat toţi elevii şi cadrele didactice ale şcolii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu