joi, 3 martie 2011

Igiena personală

Igiena personală
Ce este igiena personală?
Igiena este o modalitate simplă și eficientă de a rămâne sănătoși și de a fi o prezență placută pentru cei din jurul nostru. Igiena personală înseamnă un set de reguli simple și ușor de respectat.
Care sunt regulile igienico-sanitare pe care trebuie să le respectam?
Fiecare trebuie să aibă propriile obiecte de îngrijire personală. Este foarte important ca nici unul dintre aceste obiecte să nu fie împrumutat unei alte persoane, chiar dacă persoana este o rudă sau un prieten apropiat. Aceste obiecte pot transmite diferiți viruși, microbi, paraziți.
Fiecare membru al familiei trebuie să aiba propria lui: periuță de dinti, pieptene, lenjerie intimă: șosete, ciorapi, lenjerie intimă, batistă, unghieră.
În fiecare casă trebuie să existe o serie de materiale igienico-sanitare, fără de care păstrarea unei igiene corespunzătoare este practic imposibilă: săpunul, șamponul, pasta de dinți, hârtia igienică, prosoapele, vata, spirtul, detergentul pentru rufe, detergentul de vase, dezinfectanți pentru casă și rufe. Igiena zilnică nu trebuie neglijată.
• spălarea cu apă și săpun: scade pericolul apariției bolilor de piele, elimină transpirația și mirosurile neplăcute
• spălarea mâinilor înainte de fiecare masă este obligatorie. De asemenea, este obligatorie spălarea mâinilor înainte și după folosirea toaletei
• spălarea dinților după fiecare masă. Nu trebuie uitat periajul dinților înaintea micului dejun.
• spălarea părului este obligatorie, cel puțin o dată pe săptămână
• lenjeria intimă trebuie schimbată zilnic
• părul trebuie pieptănat în fiecare dimineață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu